Rejs tilbage i tiden

Oplev et lille stykke af Faaborg, som det var for 200 eller 300 år siden. Hvad enten man er barn eller voksen, kryber den særlige stemning fra byens storhedstid ind under huden på en under et besøg på Den gamle Gaard. Her kan du møde 17- og 1800-tallet gennem de smukke gamle rum både inde og ude. Her er skatte bragt hjem fra de store verdenshave, men også smukke broderier fra Lyø, lige ude i det Sydfynske Øhav.

 

Skattejagt for tingfindere og ordkløvere

Prøv sommerens aktivitet for børn og eventyrlystne voksne. Du bestemmer selv, om du føler dig mest som en Tingfinder eller en Ordkløver – du kan vælge at følge billederne, eller du kan læse teksten. Det er den samme tur gennem tiden og gennem museet.
Det koster 25 kr. at deltage.

 

Tag Sømandsprøven i efterårsferien

Har du, hvad der skal til for at blive fuldbefaren matros på en farefuld rejse til Kina, med et af Asiatisk Kompagnis skibe?
Varer skal læsses, kursen skal stikkes, knob skal bindes og fortøjningerne skal kastes, når du kommer med på Poul Kinafarers rejse.
Historien om Poul Kinafarer er en spændende historie om en ung mand som forstod at sejle og handle og derved kravlede op ad den sociale rangstige.
Følg kortet og løs opgaverne. I museets gård møder du den lokale repræsentant for Asiatisk Kompagni. Han kan hjælpe dig med opgaverne og afgør om du kan få hyre. Det sker 14. – 18. oktober kl. 11 – 1 5.

 

Faaborg fra industri til turisme – ny plancheudstilling

Plancheudstillingen viser Faaborg, som industriby gennem snart 150 år og med tyngden omkring 1800-tallets slutning, hvor byen var den tredje største industriby på Fyn. I udstillingen ser eller genser du nogle af byens mest markante virksomheder. Udstillingen er udarbejdet af frivillige ved Faaborg Byhistoriske Arkiv i samarbejde med Øhavsmuseet Faaborg.

 

Musik i Museumshaven

Mediehuset Det Rigtige Faaborg og Øhavsmuseet inviterer på Musik i Museumshaven den 3. og 10. august kl. 14 -17. Det er gratis at lytte med, og der sælges øl, vand og vin fra havens fine tepavillion. Nyd udsigten over havnen og stemningen i den gamle museumshave, mens du lytter til musikken fra ”Posten, Piloten og Pianisten”. Der er indgang til haven fra Havnegade.

 

Faaborg Fortællescene på spil

Kom og lyt til fortællinger om mennesker og begivenheder, der har haft betydning på Fyn. Fortællearrangementerne arrangeres af Esther Rützou og gæstefortællere.
Det sker 22. og 29. juli kl. 17. Billetter til 75 kr. købes i døren.

 

Tag et hvil i pavillion med udsigt over Øhavet

På museet kan du også tage et hvil i tepavillonen i haven. Her er spil, bøger og legetøj til fri afbenyttelse – lige til en dejlig sommerpause!

Museet i Den gamle Gaard er stedet, hvor du kan finde ud af mere om Faaborgs historie og føle dig hensat til en anden tid både ude og inde. Indgangen til museet ligger lige for enden af gågaden og i indgangspartiet finder du den smukke nyrenoverede museumsbutik hvor du kan købe et minde eller en gave.

Åbningtsider & billetpriser

Holkegade 1, 5600 Faaborg

01.07.19 – 12.08.19: Kl. 11-15, alle dage

12.08.19- 11.10.19: Kl. 11-15, alle weekender

12.10.19 – 20.10.19: Kl. 11-15, alle dage (efterårsferie)


Voksen (+18): 40 kr.
Børn u. 18: Gratis adgang.

Evt. betaling for deltagelse i aktivitet.

Køb billet i Den Gamle Gård eller online.