Outdoor - ture i det fri

Snorkeltur til fortiden

Ude i Det sydfynske Øhav gemmer sig resterne af stenalderens landskab, og nu kan du komme med Øhavsmuseets arkæologer ud at opleve den magiske verden under vandet. Du kommer ud og oplever et af de mange steder langs kysten i Det sydfynske Øhav, hvor sporene efter stenalderens mennesker ligger strøet ud over havbunden, og hvor du samtidig kan se den fantastiske natur.

Vi garanterer, at du får grundig introduktion til snorkling, teknikker og det nødvendige udstyr.

Ridetur til istidslandskabet

Tag med på en ridetur i området ved Svanninge Bakker. Glæd dig til en bjergtagende naturoplevelse, hvor du sammen med en lille gruppe ryttere og Øhavsmuseets landskabsarkæolog, ph.d. Poul Baltzer Heide, får en unik mulighed for at opleve istidslandskabet fra hesteryg. Uanset om du er en garvet rytter eller aldrig har siddet i sadlen, så kan du glæde dig til en dag, hvor du oplever den fascinerende natur og glæden ved at ride. Turen arrangeres i samarbejde med Østrup Turridning.

29. september kl. 10 -14.
Pris: Voksen: 595 kr. Barn: 395 kr.

Svanninge Bakker – Hike And history

Tag med til Svanninge Bakker. Området er del af Danmarks Naturkanon, og derved et af landets 15 mest unikke naturområdet. Bakkerne er opstået under presset fra en gletsjer i slutningen af istiden. Rester af gigantiske isblokke har efterladt store fordybninger, og derved skabt et af de mest markante landskabstyper i Danmark. Tag med vores outdoor-guider til bakkerne og hør, hvordan landskabet er dannet, og om hvordan naturen har præget menneskers liv gennem generationer.

Familievandring til stenalderen

Turen går til Pipstorn, et skovområde få kilometer fra Faaborg. Området er helt unikt. Det rummer nemlig en af Danmarks allerstørste koncentrationer af fortidsminder – og helt præcist 42 gravhøje. Rundt ved de mange gravhøje, hører I bl.a. historier om det at tro på noget.

Vandringen er skræddersyet til familier med mindre børn. Vi holder masser af pauser, giver tid og rum til leg, og rumler de små maver, har vores guide snacks i rygsækken.

bike and wine

Siden middelalderen har Fyn været kendt som Danmarks bugnende spisekammer. I dag kan tilføjes en spændende vinproduktion. Tag med på en guidet cykeltur med stop hos most – og vinproducenter. 

Museum for indre og ydre landskaber.
Din indgang til historien.