Snorkeltur til stenalderen

For 9.000 år siden skete der noget meget vigtigt i Danmarkshistorien.
Danmark var på dette tidspunkt beboet af nogle tusinde jægere, der levede i de dybe skove og langs bredderne af store floder og søer. Ude i den store verden var istidens gletsjere for længst begyndt at smelte, og alt vandet flød tilbage i havene og fik dem til at stige. De steg ganske meget, faktisk hele 140 m over nogle tusinde år! Havene begyndte at opsluge store landområder, og menneskene blev tvunget til at trække sig tilbage og finde nye bopladser. Havet var dog en gave til disse mennesker, for det gav fisk. skaldyr og havpattedyr i rigelige mængder.

DIN SNORKELTUR TIL FORTIDEN

Du kan nu snorkle med ud og se nærmere på bopladser fra denne periode. De ligger på ganske få meter vand langs de sydfynske kyster, og hvis man ved, hvad man skal kigge efter, er de lette at få øje på. Det kan vi hjælpe med, for vores arkæologer er med i vandet og kan guide dig på vej til at unikt møde med stenalderen.

SNORKLING – DET PRAKTISKE

Det er rigtig let at snorkle, især når man kan låne alt det nødvendige grej af os. Du skal bare have badetøj og håndklæde med, og så skal du kunne svømme. Du behøver ikke at være i specielt god fysisk form for at deltage, men på vores almindelige ture har vi pga. strand og sten ikke mulighed for at have gangbesværede med. Alder er INGEN hindring, og vi siger at alle fra 14 år og op er velkomne – under 16 dog ifølge med voksen.
Vi ved at din historiske oplevelse er stærkt afhængig af din snorkeloplevelse, og derfor bruger vi starten af hver tur på at introducere dig grundigt til grejet og hjælpe dig med at finde de rigtige størrelser til lige netop dig. Vores uddannede instruktører gennemgår de vigtigste teknikker, når man snorkler sammen med dig, og derefter går vi i vandet på en lille “prøvebane”. Når du er tryg ved grejet og vandet, drager vi ud på det store undersøgelsesområde, som vi normalt har markeret med bøjer, så det er let at finde rundt. På en almindelig tur er vi i vandet i ca. 1½ time, afhængig af temperatur og fysik. Undervejs er der rig mulighed for at stille spørgsmål til arkæologerne, ligesom du også kan få lov at gå på opdagelse på egen hånd inden for det afmærkede område.

BOOK DIN TUR
Book din snorkeltur online, så er du sikker på at få en plads.
Prisen er 295 kr. pr. person.

GAVEKORT TIL SNORKELTUR
Ønsker du at give en snorkeltur i gave, så er vores gavekort den rette løsning. Bemærk at vi løbende lægger flere datoer op, så du kan trygt give et gavekort, og senere lade modtagerne vælge en dato, der passer. Vi laver ture fra maj – september Køb gavekort online.

ØNSKE OM PRIVAT TUR
Kontakt os, hvis du ønsker en privat tur for en mindre eller større gruppe. Skriv til booking@ohavsmuseet.dk.