Aktiviteter

Opgaveark

Til børn fra 6 – 11 år anbefaler vi at købe et opgaveark med til rundturen i Arresten. Her skal du have øjnene med dig og finde fingeraftryk rundt omkring ved mærkelige genstande. Når du har fundet dem alle sammen får du historierne om de forbrydere der var på spil for 150 år siden!

Mordet i arresten

Prøv opklaringsspillet Mordet i arresten. Alene eller sammen kan I agere en opklaringsenhed, der skal undersøge hvem der kan være den skyldige i et mord begået i Faaborg Arrest. Vi befinder os i år 1945 i tiden lige efter Anden Verdenskrig. Historien er ren fiktion men både handlingen og personerne har forbindelse til virkeligheden.

Spillet er egnet til voksne og børn fra ca. 12 år og op. Du kan leje en iPad på museet for 20 kr. Spillet kræver at man er til stede i Arresten, da man skal scanne billeder rundt i udstillingen. Det er desværre ikke muligt at bruge sin egen iPad da spillet ikke fungerer med Apples nyeste opdateringer.

Roger og Åge i arresten

Detektivparret Roger og Åge er taget til Faaborg sammen med Rogers ven Casper og deres lærer Pia. Her møder de nogle af Åges gamle venner, der skal til åbningen af et museum i den gamle arrest i Faaborg. Et gammelt billede afslører hemmeligheder fra Åges fortid, og snart er detektiverne viklet ind i et drama med kidnapning, stoffer og Faaborgs samlede politistyrke.

‘Roger og Åge i arresten’ er et peg-og-klik spil, hvor det eneste du kan gøre forkert er ikke at prøve at trykke på ting. Du spiller Roger, der forsøger at finde sin kidnappede far og indsamle ting, der kan hjælpe ham og hans venner til at løse mysteriet. Spillet er baseret på bogen af sammen navn, der er skrevet af Jim Højberg. Bogen kan købes i museumsbutikken.

Spillet kan spilles på vores Ipads. Husk det: bare tryk løs!

 

Døm selv

Der er brug for domsmænd i Retten i Faaborg og i dilemmaspillet kan I være med til at afgøre en række nutidige sager. I spiller rollen som domsmænd og kommer til at høre alle sagens akter, før I afgiver dommen og dermed bestemmer om tiltalte skal fængsles eller frikendes.

Døm selv er, med nutidige sager om hustruvold, voldtægt og vold mod et barn, ikke et spil for børn. Med Døm selv kan du prøve rollen som domsmand og få en fornemmelse af hvor kompliceret det er at vælge den rigtige dom.

Spillet kan spilles på museets iPads.