Tidligere udstillinger

 

Jørgen Haugen Sørensen i Arresten (april-august 2015)

I 2010 blev billedhugger Jørgen Haugen Sørensen bedt om at udsmykke den gamle fornemme politiretssal i byretten, der i dag går under betegnelsen “retssal 60”. Rummet er i klassisistisk stil med 5 nicher langs den ene væg og en dybere rundbuet niche i hver ende af rummet.

Udstillingen i Arresten og retssalen viser forarbejderne til udsmykningen i byretten i København, suppleret med fotografier af Simon Lautrop, der viser kunstnerens arbejdsproces og den endelige udsmykning. Forarbejderne er lånt af henholdsvis Bornholms Kunstmuseum og Byretten i København. Museet har fået økonomisk støtte til særudstillingen af Den Faberske Fond og Augustinus Fonden.

 

Voldsofre (juni-august 2015)

I kælderen har vi valgt at sætte fokus på de ofre, der også er en del af historien om et arresthus. Foreningen Hjælp voldsofre har fået lavet fotoudstillingen ”Sæt ofret i centrum” hvor 12 ofre fortæller deres historie. De 12 har ladet sig sminke og fotografere, som det så ud da de var blevet ofre for en voldsom forbrydelse. Det er derfor en meget voldsom udstilling som ikke er egnet for børn under 15 år. I det her tilfælde er vi rigtig glade for at have udstillingsrum i kælderen siger Mette Broch Jacobsen. Vi synes fotoudstillingen er vigtig, men jeg fik selv ondt i maven da jeg så billederne, og det er derfor vigtigt at man kan vælge det til og fra.