Udstillinger

Udstillingerne i Arresten

Tag hele familien med ind bag tremmer og låse i et rigtigt arresthus – vi lover at slippe jer ud igen!

I byretten midt på byens torv og i arresthusets tre cellegange, har vi lavet museum om både nutid og fortid. Her er fordybelse for både børn og voksne men også leg, aktivitet og måske diskussioner om hvad der er ret og rimeligt.

Du kan høre indsatte og pårørende fortælle, gætte på hvad man må tage med i Arresten efter en anholdelse eller tage stilling som domsmand i nutidige sager. Du kan også besøge arrestforvarerens soveværelse, dengang det var et absolut fuldtidsjob.

Som børnefamilie er der også mange muligheder. Kan du file tremmerne over eller finde ud af hvad tyven har stjålet? Du kan også løse vores opgaveark, samle din egen klemme eller hjælpe Casper og Roger med at befri Åge. De større børn kan finde den skyldige i vores iPad-mysterie Mordet i Arresten.

Vi glæder os til at byde jer velkommen til nogle spændende og lærerige timer i Arresten.

Savn & brand i kælderen

I kælderen kan man se vores prisvindende udstilling Savn & brand. Tag staldlygten i hånden og fordyb dig i historien om én af Arrestens mange skæbner. Læs mere om udstillingen her

Law Shifters i retssalen
I retssalen hænger indridsede lovforslag på sten-linoleum, skrevet af skolebørn fra 4,5 og 6 klasse på Hjemly Friskole, efter at de har deltaget i Law Shifters kunstprojektet og gendømt en rigtig retssag her på Øhavsmuseet. Læs mere om den lille udstilling med store tanker bag her.