Kaleko Mølle

Sydfynsk idyl på den gamle vandmølle

I det skønne og bakkede sydfynske landskab ligger Kaleko Mølle, som er en gammel vandmølle med rødder tilbage til 1600-tallet. Den sidste møller beboede møllen indtil 1912. Møllen har været åben for publikum de seneste 100 år og har begejstret besøgende i alle aldre med sin helt særlige stemning.

Mølledrift

Det gamle vandhjul er restaureret og kan køre som det har gjort, da det malede korn i 1600-tallet. Møllehuset er indrettet som et møllerhjem kunne have set ud for hundrede år siden. Her kan man nyde de smukke omgivelser og samtidig få indblik i møllevirksomhed som den foregik, den gang møllerne stadig var et centralt erhverv i det danske samfund.

”Nissebanden” på Kaleko

Nogle besøgende vil genkende de ydre rammer på Kaleko fra DRs julekalender ”Nissebanden”, der blev sendt første gang i 1984. Siden har serien været genudsendt adskillige gange. Kaleko dannede baggrund for alle udendørsscenerne for ”Nissebanden”, mens de indvendige scener er filmet andre steder, blandt andet i et studie i København. I december 2015 genudsendtes ”Nissebanden” på DR-Ramasjang.