Undervisning

Male mel på møllen

Det er muligt at bestille omvisninger for skoleklasser på møllen. Det er en fordel, hvis der bestilles i god tid, og undervisningsforløb udbydes kun i august og indtil midten af september, hvor møllen lukkes ned for vinteren. Museet kan tilbyde et forløb, hvor børnene bliver præsenteret for, hvordan vandhjulene på møllen fungerer og for møllernes betydning i gamle dage. De kan prøve at male korn på en lille håndkværn, og således få en forståelse for processen i at male korn til mel.

Oplev og forstå vandets kræfter

Dette kan uddybes ved et supplerende forløb, hvor børnene får lov at lave deres egen meget enkle lille vandmølle. Med den kan de så opleve, hvordan den vandkraft, der får møllehjulene til at køre rundt, kan løfte mindre genstande som en pind eller noget papir. Sigtet er således både at give en forståelse for møllernes kulturhistoriske betydning og at bidrage til en fornemmelse for vandkraftens væsen.

Målgruppe for ovenstående aktiviteter er 1. til 3. klasse. Større klasser kan også have god udbytte af en rundvisning. Se her for vores priser ( INDSÆT LINK TIL PRISER)