Booking af ture

Museum uden vægge

 

Du kan finde alle vores aktiviteter i Øhavsmuseets folder.

 

Museet er udenfor, og det er de store oplevelser også. Natur og historie smelter sammen i landskabet, og hvad enten man er sammen med en guide fra Øhavsmuseet Faaborg eller på egen hånd ligger der tusindvis af historie og venter på at blive opdagede af dig. Herude finder du sporene af stenalderens jægere og bønder, af middelalderens riddere og store slag, af 1700-tallets næsten eksplosive vækst, industriens gennembrud og så selvfølgelig den historie vi selv prenter ned i landskabet dag for dag…

 

Det sydfynske Øhav og Sydvestfyn er noget helt særligt når det kommer til historien om landskabets dannelse og udvikling. Korte afstande og en kolossal historierigdom gør området oplagt til alle der nyder at være ude i det fri – eller som gerne vil lære at holde af det.

 

Her er plads til alle, hvad enten man er til en stille spadseretur eller har brug for mere spænding. Det sydfynske Øhav er fremragende til alle former for sejlads og dykning, og med både ride- og vandreruter lagt ud, ja, så er det bare at springe ud i det og tage ud.

 

Landskabet forandrer sig gennem året, og både årstiderne og vejret kan gøre et kendt sted helt anderledes. Der er derfor også al mulig grund til at besøge et sted flere gange, og unde sig selv at fare vild i højsommerens tætte skove, at se stenalderdysserne dækket i vintersne, at forelske sig mens man vandrer gennem anemonernes tætte tæpper i maj eller at lade sig beruse af syrenernes duft i to fantastiske uger i forsommeren, når de klæder Sydfyn i sin lilla forsommerdragt.