Undervisning

Mødte du os i Pipstorn i uge 22?

I uge 22 var der åbent hus i Pipstorn Skov ved Faaborg, og Øhavsmuseet viste nogle af vores undervisningstilbud frem for flere hundrede børnehavebørn og skoleelever. Det var en fantastisk oplevelse, og vi var så glade for at se interesse og nysgerrighed lyse ud af øjnene på så mange elever og lærere, selv efter nogle lange dage.

Vi nåede heldigvis at tale med rigtig mange af jer lærere om de forskellige slags undervisning vi kan tilbyde jeres elever. Her har vi lavet et lille resume. Husk at vi meget gerne tilpasser små og store forløb til at matche jeres elever og emner. De tilbud vi viste i Pipstorn kan også flyttes til andre steder, og vi kommer gerne ud til jeres skole eller institution!

 

Hverdag og fest i oldtiden. I dette forløb bruger vi en gravhøj som udgangspunkt for en bred fortælling om livet i oldtiden. Der kan indbygges forskellige aktiviteter i forløbet, der typisk kan vare fra 1 til 3 timer. Forløbet kan bruges til alle klassetrin, idet arkæologen tilpasser niveau og evt. øvelser til klassen.

SAMSUNG CSC

På opdagelse i oldtiden.

 

På opdagelse i Valdemar Sejrs jagtlejr. Klassen bliver suget ind i en kongelejr fra 1200-tallet, og bliver introduceret til nogle af de mange hverdagsaktiviteter der foregik her. Eleverne observerer de frivillige, og bliver bagefter sat til at hjælpe til. Vi arbejder ofte med mad og enkle håndværk i de yngre klasser, og for de større klasser kan vi desuden arbejde med forskellige science-fag, fx i forhold til effektivitet af forskellige typer gryder, ildsteder, brændsel m.v.

SAMSUNG CSC

I Valdemar Sejrs lejr.

 

Gravhøjsmatematik. Vi bruger en eller flere gravhøje som udgangspunkt for alternativ matematikundervisning. Målet med forløbet er at træne eleverne i at bruge matematik i praktiske situationer, ligesom det er et mål at få dem til at udforske gravhøjen med den grundighed der ligger i den videnskabelige registrering. Der arbejdes for alle klassetrin ud fra en grundlæggende, enkel opmåling. For de ældre elever bygges der videre på denne opmåling svarende til deres klassetrin.

SAMSUNG CSC

Gravhøjsmatematik i fuld gang.

 

 

Det er gratis for skoleklasser at besøge museet. Vi tilbyder en lang række af undervisningsforløb, hvor klassen sammen med en af museets dygtige undervisere, dykker ned i et emne. Forløbene er detaljeret beskrevet i inddelingen indskoling, mellemtrin, udskoling og gymnasium/voksenuddannelse. Her finder du også priserne på de enkelte forløb.

Skoler er mere end velkommen til et lejrskolebesøg hos os. Vi ved af erfaring, at et lejrskoleophold gerne skal være nemt at planlægge, men samtidigt også være fagligt relevant og spændende for eleverne. Vi har derfor i samarbejde med andre aktivitetsudbydere og overnatningssteder i Det Sydfynske Øhav, lavet en hjemmeside http://lejrskoleportalen.dk/ med over 50 forskellige aktivitetstilbud, som alle opfylder Folkeskolens fælles mål, samt involverer både lærere og elever. Du kan selv vælge om du vil sammensætte din egen tur eller købe en færdig pakke. Læs mere på www.lejrskoleportalen.dk.

Lærere er altid velkomne til at ringe eller skrive til undervisningsansvarlig Mette Broch Jacobsen (20 75 29 43, mbj@ohavsmuseet.dk) så vi sammen kan forberede jeres besøg bedst muligt.

Standardpriser:

1 times undervisning: 500 kr.

1½-2 timers undervisning: 700 kr.

Længere forløb: se beskrivelserne

Det er nemmest for os hvis I har mulighed for at betale kontant på dagen. Afbud skal ske senest dagen før.